Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВПроф. Коста Костов смята, че се очаква леко

...
Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВПроф. Коста Костов смята, че се очаква леко
Коментари Харесай

Коста Костов: Очаквам леко повдигане на случаите, но не като през ноември. Ваксините помагат

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " 7/8 ТВ "

Проф. Коста Костов счита, че се чака леко повишаване на новозаразени с Ковид-19 в края на този месец. Тоя гостува в предаването " Крум Сасом & Wife " по " 7/8 ТВ ".

" Още преди месец разгласих, че ще има една още лека вълна. Аз съм бургазлия, морски човек. Два бала е едно леко неспокойно море. В момента сме в това. Надявам се, че няма да отидем в пет бала, което е бурно море. Седем бала беше през ноември. Дано не стане отново по този начин, а и не го имам вяра. Вероятно ще се надигне още малко. С цялата ми лекарска емпатия, че не го искам, не го желая, само че към края на месеца ще има едно по-високо повдигане на вълната, 3-4 бала ", сподели той.

Запитан дали може изкуствено да бъдат вдигани бройките за по-малко хора да гласоподават на изборите, той отговори: " Не желая да влизам в политическото, само че тъй като ме питате, мисля, че каквото и да създадем по този начин или другояче ще има едно покачване на случаите на инфектирани. Хоспитализациите се повишават, сериозните случаи, които влизат в лечебни заведения - също. В последните дни в нашата болница влизат повече хора. Новите инфектирани се движат сред 8 и 11 %. Това е неизбежно освен здаради едно освобождение на ограниченията, което, дай Боже, да не е преднамерено поради изборите. Имаме нахлуване за новия английски вариант. И аз желая да си пребивавам живота, само че въпреки това съм доктор - виждам защо става въпрос. Не се въздействам от непознато мнение, а от лично, умело. Смятам, че до края на февруари трябваше да удържим малко по-строги ограничения, с цел да не се окаже това разхлабване проблем за здравето ни след това ".

Накрая той коментира и за имунизацията против Ковид: " Ваксините оказват помощ. Те смъкват броя на смъртните случаи и тежкото превозване на Ковид ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР